Slået op d.

Sådan vælger du den rette type kuffert – Hardcase vs. Softcase

Bør din kuffert være hård eller blød?

Har du svært ved, at vælge mellem hardcase eller softcase? Der er mange delte meninger om de to typer, og det er ikke nødvendigvis en nem opgave, at skulle træffe beslutningen. Først og fremmest kan prisen på de to, variere rigtig meget – så før du går ud og køber ny kuffert, er det vigtigt at kende dit behov først. Her er nogle guidelines du med fordel kan overveje, før du køber din kuffert.

Holdbarhed

Holdbarhed er en ting man typisk overvejer, når man som rejsende, bruger sin kuffert. Især fordi de fleste efterhånden rejser med (dyrt) it-udstyr som bærbare computere, ipads, og kameraer. Hardcase kufferter kan virke som et oplagt valg, hvis du vil beskytte dyrt/skrøbeligt udstyr. Og selvom det er de færreste kufferter, der rent faktisk er vandtætte, så er hardcases nemmere at holde tøre i regn eller sne. Desuden beskytter hardcases også bedre, hvis der der bliver væske af den ene, eller anden art, udover kufferten.

Det samme gør sig gældende mht. at holde kufferten pæn og ren. Og det er en kæmpe fordel for rejsende, der har prøvet at slæbe en beskidt (og lugtende!) kuffert med rundt, fra rejse til rejse. Softcase kufferter absorberer nemmere vand/væske, og er mere modtagelige for pletter, snavs og lugt. Så hvis du skal på skiferie, eller ud at rejse om vinteren (eller til steder der kan udsætte kufferten for knubs), så bør du måske vælge en hardcase kuffert.

Se udvalget af billige hardcase kufferter her

Hardcase kufferter er ikke, hvad de har været (på den gode måde!)

Hardcases har tidligere været kendt for, at kunne revne og falde fra hinanden, lettere end softcase kufferter. Men det er heldigvis fortid, og ikke længere tilfældet! Over årene er producenter simpelthen blevet bedre til, at fremstille kufferter der holder langt bedre. En af grundene er, at hardcases nu i langt højere grad, bliver fremstillet af materialet polykarbonat. Det er et blødere og mere fleksibelt materiale, som kan give sig en lille smule, og nok til, at absorbere hårde stød, som kan komme ved almindeligt brug, eller når lufthavnspersonalet håndterer kufferten.

Polykarbonat er så fleksibelt, at det også er almindeligt i produktion af kontaktlinser(!) Desuden bliver hardcase kufferter af polykarbonat heller ikke så nemt fyldt med grimme ridser. Og så er de lettere i vægt end “gammeldags” kufferter af plastik eller aluminium, og kan faktisk være lettere end nogle typer softcase kufferter.

Er softcase så altid et dårligere valg?

Men er hardcase så definitivt overlegen ift. softcase? Njaah… Når man skal pakke til rejsen, kan en softcase kuffert have sine fordele. Selvom mange hardcase kufferter, der er fremstillet af polykarbonat, er fleksible og nemme at udvide, kan softcase kufferter stadig udvides mere og giver sig nemmere.

Desuden er softcases nemmere at håndtere og klemme ind på steder, hvor det er trængt med plads, som f.eks. i bagagerummene til kabinekufferter over sæderne i et fly. Så her har softcases altså virkelig sin force: De er nemmere at håndtere, når man skal transportere kufferten i f.eks. bus, tog eller fly, hvor der er trængt med plads, og hvor den skal passes ind imellem andre kufferter.

Se udvalget af billige softcase kufferter her

To eller fire hjul?

Når der kommer til områder med god plads, som f.eks. lufthavne eller togstationer, er hardcase kufferter som regel nemmere at håndtere, da de fleste modeller har fire hjul i stedet for to. Selvom nogle softcase kufferter også findes med fire hjul, er de dog et sjældnere syn. Mange rejser ofte med flere tasker eller kufferter ad gangen, og håndtering kan være noget af en opgave, når man både skal finde vej i en fremmed lufthavn, og have alle tingene med. Med fire hjul, er det langt nemmere at transportere tunge kufferter, fra A til B. Især fordi det ofte indebærer at alle fire hjul kan dreje 360 grader, og kufferten derfor er næsten umuligt at vælte.

Alle vores kufferter har fire hjul, der kan dreje 360 grader – se dem her

Opsummering

Når alt kommer til alt, så afhænger det rigtige valg mellem hardcase og softcase, af dit behov. Her er fordelene og ulemperne ved de to kufferttyper.

HARDCASE

Fordele:

 • Er mere hårdfør og kan tåle vand/væske
 • Ikke letmodtagelig for snavs og lugt
 • Bedre til at beskytte indholdet
 • Generelt nemmere at håndtere, da der findes flere hardcases med fire hjul

Ulemper:

 • Den faste form kan gøre det svært, at putte/presse ekstra ting ned i kufferten
 • Den hårde skal kan gøre det sværere, at få den til at passe ind blandt andre tasker/kufferter, hvor pladsen er træng

SOFTCASE

Fordele:

 • Større fleksibilitet, og er nemmere at udvide for at få plads til ekstra indhold
 • Kan i højere grad nemt presses ind i smalle rum, som f.eks. bagagerum til kabinekufferter
 • Softcase modeller har typisk flere opbevaringsrum/lommer

Ulemper:

 • Er ikke modstandsdygtig overfor vand/væske
 • Har nemmere ved, at absorbere snavs/lugt
 • Den blødere overflade kan øge risiko for, at indholdet bliver skadet ved hård håndtering

Del gerne

Hvis du synes om artiklen, vil vi blive super glade, hvis du vil dele den på sociale medier 😀

Del på Facebook